119997293625566
karriertervezés
Hogyan NE találj állást!
2019-05-03
karrier coach
A COACH ÉS AZ ÜGYFELE 1. RÉSZ. MINDEN COACH SZÉLHÁMOS…? AVAGY COACHVÁLASZTÓ KISOKOS
2019-05-09
Összes

Hogyan lesz egy rendőrből pénzügyes, végül könyvvizsgáló

Nerd accountant does complex calculation of company revenue

Update: Dani azóta megkapta az új állását az egyik legnagyobb könyvvizsgáló cégnél, mint junior tanácsadó.

Megmondom őszintén, mikor megkaptam Dani önéletrajzát az első találkozás előtt, megijedtem.
Egy meglehetősen összevissza önéletrajz volt, amiből annyi derült ki, hogy 10 évig volt vidéken rendőr, majd külföldi kitérő, némi sales-es tapasztalat után egy biztonsági cégnél vezető.

Ehhez képest, mikor eljött az első karrier-coaching alkalomra, kiderült, hogy az első biztonságtechnikai diplomája után elkezdte a számviteli főiskolát, és pénzügyi, számviteli területre akar átnyergelni.

Hát, bennem is voltak kétségeim, hogyan lehet ezt elérni.

De nincs lehetetlen. Sem az én munkámban, sem abban, hogy valaki elérje a céljait.

Kezdetben az volt a feladat, hogy felfedezzük, mik a valódi erősségei. Kiderült, hogy valóban neki való munka, hivatás az, amit kiválasztott.

Kíváncsi voltam, mennyire van tisztában, hogy mire vállalkozik. Dani nagy lelkesedéssel vetette bele magát a kutatásba. Beszélgetett olyan emberekkel, akik ezen a területen dolgoznak. Utána nézett a cégeknek, és a munkaköröknek.

Nagy előnye volt, hogy tényleg kiválóan beszél angolul, és komoly tényező lehet az álláskeresésnél.

A coaching üléseken azt is fel tudtuk deríteni, hogy milyen tapasztalatok, tudások azok, amik jól használhatóak a jövőbeni munkájában. Ami nagyon fontos, előremutató volt, hogy Dani tényleg sok munkát tett a folyamatba. Meghallotta a kérdéseimet, és meghallgatta a tanácsaimat.

Elkezdte fejleszteni az Excel tudását, nagy erővel tanult a főiskolán, és a kisebb kudarcok sem vették el a kedvét.

Végül eljött az idő, hogy megalkossuk azt az önéletrajzot, ami már vonzóvá teheti a cégek számára is.

Együtt választottuk ki néhány álláshirdetést, amire már érdemes volt jelentkezni. Nem kihagyható a Linkedin profil, ami ma már az álláskeresés, találás fontos helyszíne.

Igen hamar jött is az első megkeresés. Most már csak az volt a feladat, hogy felkészüljön az álláshirdetésre. Nem az volt a cél, hogy hazudjon. A hazugság mindig kiderül, ha nem az állásinterjún, de az első időszakban biztos. És az sokkal nagyobb kudarc, mintha nem vennék fel.

Az interjú felkészítés után büszkén tudta elmondani, milyen sikereket ért el más területen, milyen képességei vannak, és hogyan tudja megtanulni az új feladatokat.

Boldogan hívott fel hogy felvették egy nagy multinacionális cég itthoni pénzügyi központjába.

karrier-tanácsadó képzés

Handsome Caucasian police officer wearing cop uniform stands with authority and bold eyes on white backgroundDe a történet itt nem ért véget. Eltelt fél év, és felhívott, hogy behívták az egyik legnagyobb könyvvizsgáló céghez. Nem véletlenül. Folyamatosan nyitva tartotta a szemét, és minden lehetséges fórumra, így például egy egész napos programra is, elment, ahol tanulhatott, és megismerhetett más cégeket, területeket.

A múlt héten volt az utolsó kör a kiválasztásában. Még nem tudjuk a végleges eredményt, de biztató szavakat kapott.

Most már nincs már szerepem, mint hogy teljes szívemből drukkoljak neki.

Dani tényleg az egyik kedvenc ügyfelem volt tavaly. Gyönyörű volt látni, ahogy változik, fejlődik, tanul. Nagyon büszke vagyok rá, és sok sikert kívánok a továbbiakban.

Ha te is szeretnél embereket támogatni abban, hogy elérjék a céljaikat, gyere el a márciusban induló karrier-tanácsadó képzésemre.

Jelentkezem a képzésre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük