fbpx
Mi történik a karrriertanácsadáson
2015-08-03
Kurtán Klára karrier-tanácsadó tippjei. Légy érthető!!!
2015-08-12
Összes

Az 5 legnagyobb hiba az önéletrajzban – Kurtán Klára karrrier-tanácsadó

Több ezer önéletrajz után is van néhány dolog, amin meg tudok lepődni. Ezek olyan hibák, amikor biztosra veheted, hogy önéletrajzod 5 mp után a kukában landol.

1. Tartalom nélkül

Semmi, de semmi nem derül ki a beküldött anyagból.
Egymás alatt dátum nélkül fel vannak sorolva cégnevek, anélkül, hogy kiderülne, mit is csinált ott a jelölt.
Olyan is van, hogy egy tömegben vannak cégnevek, majd utána munkakörök, csak azt nem tudom, hol és mit csinált. Természetesen a munkakörök alatt semmi további információ nincs.

paperempty

2. Önéletrajz az e-mailben

Többször is kapok olyan levelet, ahol az önéletrajz szövege egyszerűen be van dobva az e-mailbe. Ez a típusú hiba ráadásul általában párosul az elsővel, hogy nem is derül ki belőle semmi.

Ha nem veszi valaki a fáradtságot, hogy megírjon egy önéletrajzot, elmentse, és elküldje pár sor kíséretében, miért hinné el bárki, hogy a munkájában alapos, szorgalmas, munkaszerető lesz.

3. Email tárgy és tartalom nélkül

Nem egyszer kapok úgy jelentkezést, hogy csak a melléklet látszik, a tárgyban sincs, hogy miről szól a levél, és az email szövege is üres. Alapvető feladat, hogy egy udvarias levél kíséretében küldjük el az önéletrajzot. Természetesen a legjobb, ha ez egy hosszabb kísérőlevél, ahol elmondjuk, hogy mire jelentkezünk, milyen erősségeink vannak, és miért vagyunk mi a legjobb jelöltek.

4. Régi dátum

Az önéletrajz végére nem szükséges dátumot írni. Az elküldött jelentkezés ideje pontosan megadja a z időpontot.
De ennél sokkal rosszabb, mikor az önéletrajz végén egy fél éves dátum van. Ilyenkor pontosan tudható, hogy a jelentkezés nem pontosan a kiírt állásra történt, hanem egy sablont küldött a jelölt.

5. Fénykép

Végül a legnagyobb hibákat a fényképpel lehet elkövetni. Arról, hogy kell-e és mikor fénykép, még olvashattok majd.
De az biztos, hogy olyan fényképet kell választani, ami illik a megpályázott pocizóra, és hasonlít a jelentkezőre.

Kaptam már jelentkezőktől fürdőruhás képet, baráti vacsorán sörrel a kézben készültet, és esküvői képet a boldog férjjel együtt.

Hihetetlen, de rengeteg személyes, nem profi, vagy előnytelen képet kapok, ami egy perc alatt eldöntheti a jelentkezés sorsát.

szepsegkiralynobride-1544957-639x1042

Ha segítségre van szükséged, fordulj hozzám. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük