119997293625566
Részmunkaidős, home office állás? Létezik ilyen?
2023-04-10
Azt sem tudod, mit akarsz?
2023-10-30
Összes

A konkurencia nyaral. És te?

karrier nyáron

Az aktív álláskeresők egyik legnagyobb hibája, hogy azt feltételezik, nyáron megáll az élet. Természetesen a fejvadászok és vállalatvezetők is elmennek pihenni, a HR-esnek is van élete. De ahogy másoknak, úgy nekik is egy-két hétig tart a szünidő.

A gyakorlatban szerzett tapasztalataim azt mutatják, hogy a nyári hónapokban közel azonos számú munkahelyre keresnek megfelelő jelöltet, miközben a jelentkezők száma lényegesen alacsonyabb. Ha valóban új pozíciót szeretnél találni, ilyenkor érdemes szemfülesnek lenni! Kevesebb jelentkező között könnyebben domboríthatod ki valós eredményeidet és előnyeidet.

Hogyan csináld?

Nyáron is a tudatosság a legnagyobb fegyvered! Gyakori, hogy miközben új utakon járunk, elfelejtjük, hova is indultunk. Ne csak arra fókuszálj, hogy váltani szeretnél. Gondold végig azt is, hogy mi lenne számodra az ideális változás.

Hogyan képzeled el a tökéletes munkanapot? Milyen helyzetben látod magadat? Jólesően földillatú a ruhád és borzas a hajad a kertépítéstől vagy jól szabott kosztümben hozol üzleti döntéseket? Desszertmennyországot teremtesz egy nívós cukrászdában vagy idősgondozóként varázsolod széppé mások napjait? Mindegy, mi a célod: tarts be néhány alapszabályt!

  1. Ne engedj az álmaidból és fogalmazd meg pontosan céljaidat! Olyan állásokra jelentkezz, melyek felkeltik érdeklődésedet, vonzóak számodra. Amelyekről bizton érzed, hogy ez számodra izgalmas, érdekes, motiváló. A siker egyik feltétele, hogy élvezzük, amit csinálunk.
  2. Ismerd meg önmagadat! Gyakran hallott tanács és hidd el, nem véletlenül. Talán megfoghatatlan humbugnak tűnik, de ez mindennek a kulcsa.
    Mik az erősségeid? Mik a gyengeségeid? Érdemes kritikusan szemlélni az esetleges hiányosságainkat. Lehet, hogy neked sorsdöntőnek tűnik, miközben megtanulható, kijavítható, helyrehozható. Mire vársz még?!
  3. Az öndicséret NEM mindig büdös. Sőt! Egészen kicsi korunktól halljuk, hogy önmagunk dicsérete nem helyénvaló. Sokszor nagyképűnek gondoljuk azt, aki nyíltan és büszkén vall sikereiről, erősségeiről. De miért? Megfelelő megvilágításba helyezni önmagunkat, tisztában lenni saját képességeinkkel erény. Tedd meg!

Nehéznek tűnik? Nem tudod, hogy kezdj hozzá? Akár a strandon ábrándozva is közelebb kerülhetsz karriercéljaidhoz. A nyár a te nagy lehetőséged!

Csapatban szeretsz gondolkozni, vagy elakadásod van? Igyunk egy hűs limonádét, és térképezzük fel együtt lehetőségeidet!

 

Ha tetszett a cikk, lájkold, vagy oszd meg.

Ha szívesen beszélgetnél hasonló helyzetben levő emberekkel, lépj be Facebook csoportomba.

Ha bizonytalan vagy abba, hogy hova és hogyan menjél, jelentkezz be karrier-tanácsadásra.

.