119997293625566
Ne hallgass rám!
2016-07-07
Rádiós beszélgetés az önéletrajzról – Kurtán Klára karrier-tanácsadó
2016-07-25
Összes

3 érv, hogy mikor ne tegyél fényképet az önéletrajzodba

 

Akkora felháborodást még nem okoztam, mint a rövid posztommal a fényképről.

Értem és megértem az ellenérzéseket, ezért elmondok 3 érvet, ami a fénykép ellen szól.

Nem, nem én utálom a fényképet, és választom a fiatalabbat, szebbet. Nem én gondolom, hogy 45 fölött kevesebbet ér az ember. De nekem karrier-tanácsadóként az a dolgom, hogy felkészítsem az ügyfeleimet a sikeres jelentkezésre. HR tanácsadóként pedig az, hogy meggyőzzem a megrendelőt, hogy hívja be azt is, aki a fénykép alapján elsőre nem tetszik neki.

Vannak nemzetközi kutatások is a fényképről, de itt inkább a saját tapasztalataimról beszélnék. Már az is tévedés, hogy mindenhol kell a fénykép. Pl. az USA-ban szigorúan tilos fényképet küldeni, pont a diszkrimináció miatt.

Nálunk viszont mindenhol kérnek fényképet, ott is, ahol a kinézet a legkevésbé sem fontos, pl. mérnököknél, könyvelőknél.

Bevallom, sok évig, mint HR vezető én is azt mondtam, hogy küldjenek fényképet, mert akkor jobban fogok emlékezni a jelöltre.  De a véleményem évről évre változott.

 

2. Ne tegyél fel rossz képet

Az egyik ok, hogy míg pár éve egy emberről csak néhány kép született, és abból választott nagy gonddal egyet, ma mindennap képek tömege készül. Pont a bőség zavara miatt rengeteg szörnyű képet kapok.
Értem, hogy a velem vitatkozók azt mondják, hogy csináltasson egy jó képet. De a legtöbb embernek erre sem ideje, sem energiája.

Nap mint nap hallom, hogy tudom, hogy rossz ez a kép, de valamit fel akartam tenni. Na, erre mondom én, hogy valamit ne tegyél fel, inkább ne legyen fénykép. Azt is nap mint nap hallom a másik oldalról, hogy vele nem akarok beszélni, mert nem szimpatikus a képe. Hiába tudom, hogy nem úgy néz ki, hogy sokkal szimpatikusabb az életben az a jelölt, akivel én már beszéltem, nem tudom meggyőzni a vezetőt, hogy tegyen egy próbát.
Ilyenkor csak a rossz és még rosszabb megoldás között lehet választani. A kevésbé rossz megoldás az, ha kitöröljük a képet. Alig találkoztam olyan vezetővel, aki a kép hiánya miatt nem akart valakivel találkozni. Annál gyakrabban azzal, hogy a fénykép miatt nem akarnak.

2. Ne tegyél fel olyan képet, amin idősebbnek nézel ki a munkáltatók igényeinél

Na, ez az a mondat, ami sokaknál kiütötte a biztosítékot. Megértem. Nálam is kiüti a biztosítékot, hogy a magyar vállalatok nem akarnak szóba állni a 45 fölöttiekkel. De miután a vállalatokat nem tudom megváltoztatni, ezért más megoldást kell választani. Nem egy esetben hívták be interjúra idősebb ügyfeleimet, ha nem volt fénykép, és nem derült ki első ránézésre a kora. Az interjún pedig sokszor meg tudta már győzni a munkáltatót.

Fejvadászok, HR-es is vitatkoznak velem, és pl. azt mondják, hogy úgyis kiderül a kor a végzettségből. Ez sem mindig igaz. Én pl. 36 évesen szereztem a diplomámat. Sokan a második diplomájukat vagy szakmájukat szerezték idősebb korukban. Hosszabb tapasztalat esetén a tanulmányok az önéletrajz végére kerülnek, tehát már csak akkor olvassák, amikor a szakmai pályafutásunkat bemutattuk.

Pár éve engem is úgy hívtak be állásinterjúra, hogy nem volt fénykép az önéletrajzomban. Fel is vettek, mert meggyőztem őket. Az már egy másik kérdés, hogy később elváltak útjaink.

3. Figyelj az interneten megjelenő képeidre

Sokan avval érvelnek, hogy személyes márkához hozzátartozik a kép. De nem mindegy milyen személyes márkáról van szó. Nekem, mint tanácsadónak szükségem van a fényképre. Az én esetemben nem hátrány, hanem előny lehet a kor, a tapasztalat. De egy alkalmazottnál más a helyzet.

Nem én mondom, hogy 45 fölött nem ér valaki semmit. Nem én mondom, hogy egy rossz fénykép mindent elronthat. A piac, a munkáltatók állítanak fel ilyen követelményeket, amire nekem úgy kell válaszolnom, hogy a hozzám forduló embereknek a legjobb esélyt tudjam adni.

Lehet azt mondani, hogy hazudok, vagy hazugságra veszem rá az ügyfeleimet.

De nekem meggyőződésem, hogy van helye annak is, hogy nem minden információt osztunk meg az első pillanatban. Egyszerűen azért, hogy a tényleg fontos dolgokat lássák meg először. A szakmai pályafutás, a képességek, motivációk ezerszer fontosabbak a fényképnél.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük