119997293625566
közös karrier coach-csal
Mire számíthatsz, ha eljössz hozzám. Kurtán Klára karrier-tanácsadó
2016-09-12
Zsák a foltját – Állástaláló workshop
2016-09-24
Összes

Tudom, sokan mondják, hogy mindegy, úgyis csak az ismeretség számít. Vagy ne az önéletrajzom alapján ítéljenek meg.
Vagy nehogy már egy fénykép után döntsenek.
Az is gyakori, hogy valaki változtatni akar, másik állást akar, ott akarja hagyni a jelenlegit, és hiába ügyes, és tapasztalt, valami mégsem megy.
Barátaimmal, partnereimmel végig vettük, mi lehet a kudarc oka.
Mint karrier-tanácsadó sokszor gondolják rólam, hogy egyszerűen eljön hozzám valaki, kap egy önéletrajzot, motivációs levelet, esetleg interjú-kérdéseket, és máris kinyílnak előttük az ajtók.
Sajnos ez nem ilyen egyszerű, nincs nálam a varázsgömb, ami elvisz arra az állásra, amit szeretnél.
Főleg azért, mert gyakran nem is tudjuk, melyik is az az állás, amit szeretnénk.

Ezért egészítem ki a tanácsadást karrier coachinggal, ahol támogatlak abban, hogy megtaláld a saját utadat.

Karrier út

1. Nem világos a cél

„Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart. (Seneca)

Az kevés az elinduláshoz, hogy valami mást akarok, ezt az állást nem akarom. Amíg nem tudtam pontosan hogy mivel akarok foglalkozni, csak azt hogy valamiféle tanácsadással, tréninggel, nagyon nyögvenyelősen jöttek a munkák. Amikor tisztán megfogalmaztam magamnak, hogy HR tapasztalataimat megosztanám munkakeresőkkel, és vállalkozásokkal, akkor már ki tudtam magamnak tűzni pontos célkitűzéseket, és feladatokat.
Ezért az első lépés a klienseimmel mindig az, hogy nézzük meg pontosan milyen állást akar, milyen állás illik hozzá.

Ehhez szükség van az erősségeik feltérképezésére, és tudatosítására. Általában kiderül, hogy amiben erős, abban jó volt, és ott kapta a legtöbb pozitív visszajelzést.
Ahhoz hogy pontosan lássuk, miben vagy jó, mi a neked való munka, mi az ahol jól érzed magad, kevés egy jó önéletrajz.

2. Rossz önéletrajz

Csak akkor igazán jó az önéletrajz, ha tényleg téged mutat meg a legjobb formádban, és annak szól, akinek te akarod
De nem elég, ha te tudod, és írásban be is mutattad, miért vagy te a legmegfelelőbb. Bár nem szeretjük elismerni, hogy első benyomás után, vagy egy rossz fénykép miatt születik meg a döntésünk, el kell ismerni, hogy nagyon sokszor már itt félremegy a jelentkezéss.

3. Rossz fotó

Habár én nem vagyok híve a fényképnek, de sok helyen kérik, és kevesen merik megengedni maguknak, hogy fénykép nélkül küldjék el az önéletrajzot. Elképzelni is nehéz, hogy mennyi rossz fényképet láttam már, és hányszor mondták nekem a vezetők, megrendelők, hogy ne hívjuk, be, mert nem tetszik.
De milyen is a jó fénykép? Nem, nem ez a legszexibb, vagy legkomolyabb fénykép. Nem selfie, és nem esküvői fénykép. Sokszor látom, hogy hivatásos fotósok csinálnak, hideg, mogorva képeket, ami nem igazán jellemző a fotósra. A fontos az, hogy téged lássanak. Mosolygósan, bizalom gerjesztően.

4. Nem megfelelő megjelenés

Már a fotónál is nagyon fontos, de az interjúnál hatványozottan, hogy a szituációnak megfelelő megjelenésed legyen.
A „mit vegyek fel” kérdés nem csak a nőkre vonatkozik. Sok a félreértés ezzel kapcsolatban. Könnyű a két végletbe esni. Fiataloknál gyakran látom, hogy a legkevésbé sem figyel arra, hogy jobban öltözzön fel, mint ahogy a hétköznapokban jár. De legalább annyira hiba az, amikor szigorúan öltönyben és kosztümben jelennek meg.
Egyrészt sok munkahelyen nem szokás az öltöny, kosztüm, hanem a lazább megjelenés az elfogadott. Másrészt, ha valaki nem szokott ennyire szigorúan öltözködni, nem fogja magát jól érezni a ruhában, és idegen lesz számára az öltözék, amit mások is megéreznek. Olyan megjelenést, sminket válassz, ami hivatalosabb a hétköznapinál, illik hozzád, és a megcélzott vállalathoz.

Karriertervezés, karriercélok

Ezért dolgoztunk ki egy olyan programot, ahol mind a négy problémára megpróbálunk megoldásokat kínálni. Nem sablonos tanácsokat osztogatunk, hanem együtt megkeressük azokat a pontokat, amikben te vagy a legjobb, és azokat a feladatokat, amikkel te érhetsz el sikert.
Összeálltunk négyen, karrier-tanácsadó, business coach, stílus-tanácsadó és fotós, hogy a legjobbat hozzuk ki a résztvevőkből.
Hogy megtalálja zsák a foltját, a munkakereső a neki való állást, és a munkáltató a neki való munkatársat.

Jelentkezz workshopunkra, hogy megtaláld céljaidat és a hozzá vezető utat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük