fbpx
coach képzés
5 biztos módszer, amivel holnapra boldogabb leszel – avagy miért károsak a közhelyes jó tanácsok?
2022-09-14
coachképzés
Vajon mi a coach legfontosabb eszköze?
2022-09-26
Összes

Jön az Inventus első coach képzése! Erre számíts egy új csoport indulásakor

Új képzés, új hely, új emberek – van, akit ez felvillanyoz, van, akit szorongással tölt el. Én az utóbbiak közé tartozom, mégis megfertőződtem az élethosszig tartó tanulással: ha nem is minden évben, de minden másodikban-harmadikban jelentkezem valamilyen tanfolyamra. Mára már van annyi tapasztalatom, hogy tudom, általában jók lesznek ezek, a kezdeti lámpalázamat pedig az segít legyűrni, hogy igyekszem minél több információt előre bespájzolni.

Ha ti is így vagytok ezzel, nektek segít ez a cikk, amiben megpróbálom összeszedni, milyen lesz az Inventus új coach képzésének első néhány alkalma.

Inventus Intézet coachképzés

Arról, hogy a képzés pontosan hol és mikor lesz, hogyan tudod majd megközelíteni a helyszínt és ki fog ott várni, minden tudnivalót időben elküldünk majd egy tájékoztató e-mailben, emiatt ne aggódj! Hogy ott mi történik, azt pedig megpróbálom most elmesélni.

Legyünk jó csapat!

Ahol segítő szakembereket képeznek – és persze sok más helyen is – az a legfontosabb, hogy a résztvevők között megszülessen a kölcsönös bizalom, nyugodtak legyenek egymás társaságában, jól érezzék magukat együtt. Éppen ezért az első alkalom az ismerkedésé: megegyezünk a keretekben, és beszélgetünk nagy körben és kis csoportokban, megtudjuk egymásról azt, ami fontos, és semmit nem kell megosztanod magadról, amit nem szeretnél behozni ebbe a körbe.

Coach képzés

Használunk majd több olyan játékot és eszközt az ismerkedéshez, amit később akár te is alkalmazhatsz a munkád során – érdemes már az elején ilyen szemüveggel is figyelni, mi történik. Az ismerkedés egy része önismeret, egy másik része a csoport megszületését segíti – ha lesznek izgalmas felismeréseid, jó, ha te is hozzáteszed ezeket a közös tudáshoz! Ne félj: a keretek és a bizalom azt jelenti, hogy ami a csoportban elhangzik, az nem mehet ki onnan.

Azért tanulunk is

Az ismerkedés mellett már az első alkalommal is el fognak hangzani olyan fontos információk, amik a képzés alapját adják majd. Beszélünk arról, hogy tulajdonképpen mi is a coaching, mire használható és mire nem, meddig terjednek a határai. Nagyon fontos, hogy már itt az elején megismerkedj a coaching etikájával, hiszen a leendő klienseid a legbizalmasabb témákban is fordulhatnak majd hozzád. Sok-sok kérdés fog elhangozni, amelyek nyomán kiderül majd, hogy ki miért van itt, mit vár a képzéstől – és ahogy az már szokott lenni, valószínűleg meglepődsz majd, hogy mennyi közös van benned és a csapattársaidban.

Mi az Inventusnál már nagyon várjuk az első képzési napot!

Inventus Intézet coachképzés

Te még gondolkodj, hogy jelentkezz-e? Nézd meg a honlapunkat, olvasd el a képzés leírását, ismerkedj a tanárainkkal. Kövesd a Facebook oldalunkat, hogy ne maradj le semmilyen információról – és ha úgy érzed, jelentkezz a képzésre. Mi szeretettel várunk!

.