fbpx
karrier coach
A COACH ÉS AZ ÜGYFELE 1. RÉSZ. MINDEN COACH SZÉLHÁMOS…? AVAGY COACHVÁLASZTÓ KISOKOS
2019-05-09
Így KELL jó önéletrajzot írni?
2019-06-18
Összes

A coach és az ügyfele 2. rész. „Akkor hozzád lúzerek járnak?!”

coach képzés

Ezt kérdezte egy kedves, idősebb mérnök ismerősöm, amikor elmondtam neki, mivel foglalkozom.

„Egyedül is meg tudom oldani. Elég, ha a barátaimmal beszélek.”

„Nem vagy normális. Azt gondolod, hogy ez neked sikerülhet?!”

„Sikeres embernek nem kell coach”

„Pszichológushoz csak a bolondok járnak”

Te is úgy gondolod, hogy csak a gyenge emberek kérnek segítséget?

karrier coach

Sokat gondolkodtam azon, hogy kiadjam-e magam. Hogy elmondhatok-e olyat magamról, amitől gyengének, sebezhetőnek, ’betegnek’, alkalmatlannak látszom. Úgy döntöttem, én úgy vagyok igazán jó coach, ha transzparensen, átláthatóan dolgozok, és mutatom meg önmagam.

A coach is ember.

Bizony, én is pszichológushoz járok! Jártam korábban is sok évig. Most újra segítséget kértem és lehet, hogy életem más szakaszaiban újra így döntök majd.
Nem azért, mert betegebb vagyok másoknál, hanem mert tudom, hogy vannak olyan problémáim, amelyek megoldásához segítségre van szükségem. Ahol mélyre kell ásnom, ahhoz, hogy magasra tudjak menni.

Fontosnak tartom ezt kimondani. Sokszor kell klienseimnek is azt mondanom, sugallnom, hogy ehhez én, akármilyen jó vagyok, kevés vagyok. Vannak problémák, vagy inkább helyzetek, amikor egy pszichológus tud segíteni. Mélyre ásni, megkeresni a gyökereket, elővenni a fájdalmakat. Nem lehet elégszer és elég hangosan kimondani, hogy nem a gyengék járnak pszichológushoz, hanem az erősek. Azok, akik bátrak szembenézni a saját démonjaikkal, nehézségeikkel.

Coach-hoz sem a lúzerek járnak, hanem az erős, bátor emberek, akik mernek változni, és változtatni. A legjobb vezetők mennek el coach- hoz, mert még jobbak akarnak lenni. Meg akarják ismerni magukat, és új nézőpontból látni a helyzeteiket. Vezetőként tudják, hogy élen kell járniuk, jó példát kell mutatniuk. Felismerik, hogy személyes fejlődésük a vállalkozásuk szakmai és közösségi fejlődésének kulcsa.

Nagyon büszke vagyok az ügyfeleimre. Fantasztikus embereket ismerek meg bennük. Támogathattam őket abban, hogy megtalálják az útjukat, megismerjék magukat, és a lehetőségeiket. Rengeteget tanultam tőlük. Többet, mint az összes coach, tréner, pszichodráma, vezetői tréningen, amin valaha részt vettem.

Mindenkinek vannak félelmei, korlátai, nehézségei. Az különböztet meg bennünket egymástól, hogy mihez kezdünk velünk.

Merj kérni, merj élni, merj lépni!

Ha úgy érzed, neked én lehetek a jó coach, karrier-tanácsadó, jelentkezz, és kérdezz.

Jelentkezz!

.