119997293625566
Karrier tanácsadás
2015-07-16
Mi történik a karrriertanácsadáson
2015-08-03
Összes

MI leszek, ha nagy leszek? Keressük meg a karrier coching alatt

Vagyis mi is akarok lenni. Milyen állást, munkát keressek? Melyik ajtót válasszam?

Sokszor látom, hogy a klienseimnek fogalma sincs arról, valójában milyen állást is szeretnének. Sokszor hallom azt, hogy ezt már nem akarom csinálni. Valami mást szeretnék. Vagy hogy olyan munkát szeretnék, ahol emberekkel tudok foglalkozni, nem kell emberekkel foglalkozni. Így aztán nehéz jó pályázatokat írni, de megtalálni a nekem való pályázatokat is.

Természetesen mindenkinek, vagy majdnem mindenkinek van egy álomállás a fejében, és ez nem baj. De tudnunk kell, mi az álom, és mi a realitás.

Bár meglepődnétek, hányszor derül ki, hogy az álom nem is annyira álom.

Például volt egy gyári betanított munkás kliensem, aki valójában mozdonyvezető szeretett volna lenni gyerekkora óta. Kicsit utánanéztünk, és kiderült, hogy a Máv-nak indul éppen villanymotor-vezetői képzése, ahova el tudott menni, és valóra vált az álom. Egy másik kliensnek a kertészkedés volt a vágya. Már nyugdíjas volt, és volt is egy kis földje, amit a végkielégítésből bővíteni tudott. Rábeszéltem, hogy mostantól foglalkozzon csak ezzel teljes erőbevetéssel, és találja ki, hogy milyen különleges zöldségeket tud termeszteni, amire van is kereslet.

ID-100150963

Legtöbbünknek nincs ilyen nagy álma, csak valami homályos terv.
Ezért közösen meghatározzuk, hogy milyen célok lehetnek.

Álomállás

Reális álomállás

Optimális álláspont

Muszájállás

Nekem például az álomállás egy szép helyen levő tréningközpont, ahol jó ételekkel, szép környezetben, jól felszerelt termekben és konyhákban tartok képzéseket, és tanácsadást. Szinte látom magam előtt a hegyek között megbújó épületeket, konyhát, termeket. Erre viszonylag kevés az esélyem, de van, amit meg tudok belőle valósítani.

Tudok egyénileg foglalkozni az emberekkel.

Szervezhetek és tarthatok tréninget.

Segíthetek embereknek.

Átadhatom a tudásomat.

Tehát az egyik első lépés, hogy megtaláljuk azokat a célokat, amiket érdemes megcélozni. Ahol a képességeidre, tapasztalataidra szükség van, és ahol a saját céljaidat is megtalálhatod.

álom karrier coach

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük