119997293625566
Építs katedrálist!
2022-05-18
Most már késő?
2022-06-13
Összes

Semmi sem lehetetlen?

Mennyiszer hallom, hogy lehetetlen, amire vágyok. Nem mondom, hogy minden lehetséges. Azt sem, hogy elég, ha akarod, vagy bevonzod magadhoz. Azt viszont pontosan tudom, és látom, hogy mennyi minden lehetséges, amiről, azt gondoljuk, lehetetlen.

Talán emlékeztek, pár hónapja feltettem egy videót, ahol összetört üvegcserepeken sétálok. Hát, ha valamit lehetetlennek gondolunk, akkor ez az. Valójában nem volt annyira nehéz, és bárki meg tudja csinálni.  Akkor és ott bennem is átértékelődött, mit is gondolunk lehetetlennek. 

Sokszor hallhatjuk azt, hogy úgysem fog sikerülni. Hogy ezt nem lehet megcsinálni.  Vagy ha, meg is lehet, azért lássuk be, hogy neked nem fog sikerülni.

Karrier program

Miért nem sikerül?  Miért lehetetlen? 

Például én nem vagyok vállalkozó alkat. 8 éve vagyok vállalkozó, de még nem tudtam meg, milyen a vállalkozói alkat. Igen, valamennyivel több bizonytalanságot kell elviselnie, de lássuk be, ma már egy állás sem száz százalék hosszú távon. Önállóságot is igényel, de sok munkakörnél sem mondják meg pontosan mit kell csinálni. 

Én nem vagyok vezetőnek való. Ha te nem, akkor ki az aki vezetőnek való? Tudom, te nem vagy törtető, erőszakos, nyomulós. A legjobb vezetőim mind együttműködőek voltak, és bizalommal fordultak felém. Ahogy én is erre törekedtem. 

Munka mellett egyetemet végezni? Nem lesz ennyi energiád. Én 34 évesen szereztem meg az első diplomámat két gyerek mellett. Na, ilyenkor jön a csodálat. Szerencsére volt segítségem, de az igazat megvallva, rendkívül élveztem az egyetemi éveket, amikor kiszakadtam a mindennapokból, és valljuk be, büszke is voltam magamról. De azt is hallottam, hogy neked könnyű. Volt segítségem, jó vizsgázó vagyok. 

Azt is tudjuk, hogy másoknak bezzeg  könnyű. Nekem például könnyű, mert találok ügyfeleket. Elárulom. Nekem sem könnyű, hanem sokat dolgozok érte. És  hiszek abban, hogy képes vagyok rá. 

Nagy szerencsémre fantasztikus váltásokat láttam, akik bebizonyították, hogy nincs lehetetlen. Ki gondolta volna, hogy egy volt rendőr adótanácsadó lesz a világ egyik legnagyobb tanácsadó cégénél. Vagy egy marketingesnek pár év alatt sikeres hastánc iskolája lesz. 

karrier-tanácsadó

Mi az ő titkuk? 

Elsősorban az hogy hittek benne. De a hit nem elég, akármennyit is olvasunk róla. Tettek is érte. Rászántak az időt, energiát. Ahogy én tapasztalom, csak akkor sikerülhet, ha a kettő kéz a kézben jár. Ha nem hiszem eléggé magadban, nem is indulsz el. Ha nem hiszel magadban és a sikerben, akkor könnyebb abbahagyni a tetteket is. 

Amikor én végigmentem az összetört cserepeken, ahhoz elég volt a hit. De ha pl. én akarok olyan tréner lenni, aki ilyen gyakorlatokat vezet, nagyon sokat kéne tanulni. 

Kívánom nektek, hogy megtaláljátok azt a célt, amiben hisztek és képesek vagytok érte tenni. 

Ha segítségre van szükséged, várlak titeket az 5 alkalmas karrier programomra.

Ha tetszett a cikk, lájkold, vagy oszd meg.

Ha szívesen beszélgetnél hasonló helyzetben levő emberekkel, lépj be Facebook csoportomba.

Ha többet akarsz megtudni rólam.

   

.