119997293625566
Így KELL jó önéletrajzot írni?
2019-06-18
karrier coach
Ideje van a sírásnak és a nevetésnek.
2019-07-18
Összes

Szeret, nem szeret…

karrier coach

Mindannyiunk életében vannak nemszeretem munkafolyamatok. Amiket szívesen passzolunk át a kollégának, delegálunk a családon belül, vagy egyszerűen csak elkerülünk, amíg lehet. Különösen akkor igaz mindez, ha már fél lábbal az ajtón kívül vagyunk. Amikor megfogalmazódik bennünk a váltás gondolata- legyen az munkahelyre vagy munkakörre irányuló-, hirtelenjében felfokozódik az az érzetünk, hogy a napok csak sorjáznak velünk, tartalom és értelem nélkül.

karrier coach

Véleményem szerint a nemszeretem dolgok nem csak kellemetlenségek, hanem tanítómesterek. Ha tudatosabban tekintenénk rájuk, rögtön látnánk, hol vannak még elakadásaink. Kiváló üzletkötő vagy, de nehezen megy a kiküldetések adminisztrálása? Fogadjunk, hogy magadban azt gondolod, hogy ha ugyanennyi idő alatt ügyfél-találkozókon vennél részt, sokkal jobb volna mindenkinek! Ez igaz, de a pontos elszámolás mindennek az alapja- épp, mint a barátságoknál.

Lehet, hogy kiváló adminisztrátor vagy és nálad jobban senki sem ért a számokhoz, mégis utálod felvenni a telefont. Valahogy nem szeretsz ily módon ügyeket intézni. Pedig a beszéd alapú kommunikáció elengedhetetlen a hétköznapokban.
Előfordulhat, hogy kiemelkedő vagy egyes területeken, míg másutt gyengébben teljesítesz. Ez teljesen normális, mindenkivel így van. A kérdés csak az, mit teszel, ha nehézségekkel találod szembe magad. Ne fuss el, ne hagyd holnapra.

Minden tapasztalat jól jöhet.

Néha egyszerűen csak le kell ülni és elvégezni a feladatot. Az így szerzett tudás duplán a malmodra hajtja a vizet: először azért, mert megtanulsz valami újat, amit addig nem tudtál. Másodszor azért, mert valahányszor újra fennakadsz valamin, csak emlékeztetned kell magadat arra, hogy képes vagy legyőzni bármit. Akár saját magadat is.

Természetesen az sem mindegy, hogy a napi munkának mekkora része az örömteli munkavégzés és mekkora a csak-kibírom-valahogy szakasz. Ha úgy érzed, napról napra végtelen küzdelem a munkahelyeden eltöltött idő, akkor valóban időszerű váltani. De akár munkahelyet váltasz, akár pályát módosítasz, tartsd szem előtt, hogy minden, amit megtanultál, már a tiéd. Mindegy, hogy monotóniatűrést, tárgyalási technikákat, adatelemzést, nyelvi ismereteket vagy pénzügyi stratégiákat sajátítottál el, biztos, hogy az élet számos területén jól fog még jönni a már megszerzett tapasztalat.

Sok évig dolgoztam technikusként az építőiparban. Bevallom, nem voltam minden nap lelkes a feladataimat illetően. Később viszont, amikor termelővállalatokhoz mentem dolgozni, igazi aduász volt a kezemben az így szerzett tapasztalat. Tudtam úgy gondolkodni, mint a technikusok és beszéltem a többi munkacsoport nyelvét is.  Épp az volt a sikerem kulcsa, amiért korábban a nap végét vártam.

Nincs felesleges ismeret. Sosem tudhatjuk, mikor juttat minket helyzetelőnyhöz valami, amit már tudunk. Ha nem tudod, hogyan hasznosíthatnád meglévő tudásodat az álláskeresés során, gyere el hozzám és kitaláljuk. A jövő(d) benned rejlik.

Ha tetszett a cikk, lájkold, vagy oszd meg.

Ha szívesen beszélgetnél hasonló helyzetben levő emberekkel, lépj be Facebook csoportomba.

Ha bizonytalan vagy abba, hogy hova és hogyan menjél, jelentkezz be karrier-tanácsadásra.

.