119997293625566
álláskeresés
Álláskeresési mitoszok: Hazudni kell.
2022-06-20
hivatás
Amikor muszáj változni.
2022-07-18
Összes

Nyáron a fű sem nő. Vagy igen? Ne hidd el, hogy mindenki nyaral.

álláskeresés

Az aktív álláskeresők egyik legnagyobb hibája, hogy azt feltételezik, nyáron megáll az élet. Természetesen a fejvadászok és vállalatvezetők is elmennek pihenni, a HR-esnek is van élete. De ahogy másoknak, úgy nekik is egy-két hétig tart a szünidő.

Bármilyen meglepő, de az állásportálokon, mint például a Profession.hu, majdnem annyi hírdetés van, mint télen. A gyakorlatban szerzett tapasztalataim azt mutatják, hogy a nyári hónapokban közel azonos számú munkahelyre keresnek megfelelő jelöltet, miközben a jelentkezők száma lényegesen alacsonyabb.

Ha belegondolsz, de mennyit mész szabadságra? Ritka, hogy valaki három hétig nyaral. Az is lehet, hogy valaki helyettesíti. De a két hét maximum lelassítja a kiválasztási folyamatot, de semmiképpen nem jelenti azt, hogy nem keresnek embert. El tudod képzelni, hogy valahol kilép egy könyvelő, és megvárják a pótlásával az őszt? Ha valóban új pozíciót szeretnél találni, ilyenkor érdemes szemfülesnek lenni! Kevesebb jelentkező között könnyebben domboríthatod ki valós eredményeidet és előnyeidet.

Hogyan csináld?

Nyáron is a tudatosság a legnagyobb fegyvered! Gyakori, hogy miközben új utakon járunk, elfelejtjük, hova is indultunk. Ne csak arra fókuszálj, hogy váltani szeretnél. Gondold végig azt is, hogy mi lenne számodra az ideális változás.

Hogyan képzeled el a tökéletes munkanapot? Milyen helyzetben látod magadat? Jólesően földillatú a ruhád és borzas a hajad a kertépítéstől vagy jól szabott kosztümben hozol üzleti döntéseket? Desszertmennyországot teremtesz egy nívós cukrászdában vagy idősgondozóként varázsolod széppé mások napjait? Mindegy, mi a célod: tarts be néhány alapszabályt!

Ne engedj az álmaidból és fogalmazd meg pontosan céljaidat!

Olyan állásokra jelentkezz, melyek felkeltik érdeklődésedet, vonzóak számodra. Amelyekről bizton érzed, hogy ez számodra izgalmas, érdekes, motiváló. A siker egyik feltétele, hogy élvezzük, amit csinálunk. Nem mindig sikerül elsőre megtalálni a tökéletes állást, de fontos hogy ne alkuldjál meg mindenben. Keresd meg a számodra legideálisabb állást. Hidd el, sokkal nagyobbak a lehetőségeid, mint elsőre hinnéd. Jelentkezz olyan állásokra is, amiknek nem mindenben felelsz meg. A legrosszabb, ami történhet, hgoy nem hívnak be. De sok olyan esetet láttam, ahol kevesebb tapasztalattal, nem pontosan olyan tudással elnyert valaki egy állást.

Ismerd meg önmagadat!

Gyakran hallott tanács és hidd el, nem véletlenül. Talán megfoghatatlan humbugnak tűnik, de ez mindennek a kulcsa.
Mik az erősségeid? Mik a gyengeségeid? Érdemes kritikusan szemlélni az esetleges hiányosságainkat. Lehet, hogy neked sorsdöntőnek tűnik, miközben megtanulható, kijavítható, helyrehozható. Mire vársz még?!

Az öndicséret NEM mindig büdös.

Sőt! Egészen kicsi korunktól halljuk, hogy önmagunk dicsérete nem helyénvaló. Sokszor nagyképűnek gondoljuk azt, aki nyíltan és büszkén vall sikereiről, erősségeiről. De miért? Megfelelő megvilágításba helyezni önmagunkat, tisztában lenni saját képességeinkkel erény. Tedd meg!

 

Nehéznek tűnik? Nem tudod, hogy kezdj hozzá? Akár a strandon ábrándozva is közelebb kerülhetsz karriercéljaidhoz. Elég lehet, hogy előveszel egy papírt, és végiggondolod a múltadat, és a céljaidat.

A nyár a te nagy lehetőséged!

Ha segítségre van szükséged, várlak titeket az 5 alkalmas karrier programomra.

Ha tetszett a cikk, lájkold, vagy oszd meg.

Ha szívesen beszélgetnél hasonló helyzetben levő emberekkel, lépj be Facebook csoportomba.

Ha többet akarsz megtudni rólam.

    

 

.