119997293625566
karrier coach
Úristen, beteg vagyok!!!
2021-10-25
Ne csak tanulj, csináld is.
2022-01-05
Összes

Kik jönnek a karrier-tanácsadó, karriercoach képzésemre?

Karrier coachképzés

Mikor gyere el a karrier-tanácsadó, coach képzésemre.

Sokszor kérdezik, hogy érdemes-e eljönni, ha nem HR-es valaki, vagy még nem coach.Nagyon sokszínű résztvevői volt eddig a karrier coach kélpzésemen. . Volt aki már coach, vagy annak készül, voltak HR-esek, informatikus, aki új utakat keres. Hogyan is tudnék segíteni ha nem vagyok HR-es. Sőt nekem is nehéz volt állást találni.

„Fogalmam sincs, mit csinálnak a HR-esnek és toborzó. De miért is kéne előre tudnod? Ha mindent tudsz, minek a képzés? „

Amikor kitaláltam, hogy átadom a tudásomat, módszertanomat, akkor az munkált bennem, hogy sok jó szakember legyen a piacon.

De ne gondold, hogy én ezt rögtön tudtam. Holott sok-sok éve voltam HR-es, toborzó, tréner. 4 év után éreztem azt, hogy most már van annyi tapasztalatom, amit másoknak is átadhatok. Menet közben tanultam meg, találtam ki, milyen módszerekkel tudok a legjobban segíteni. Sokat tanultam az ügyfeleimtől, hogy mire van szükségük, hogy nekik mi vált be. Az évek során sok mindent tanultam. Sokszor jöttem rá, hogy mintha valami hiányozna. Ezért végeztem el coach képzést, tovább képzéseket. Részt vettem mastermind csoportokban, dolgoztam közösen más coachokkal. Sőt még most is tanulok. Most éppen egy angol karrier coach könyvet olvasok. Nem mondom, hogy megúszod a tanulást, ha eljössz a karrier-tanácsadó képzésre. De az biztos, hogy lerövidítheted az útat.

Ebben az évben készítettünk egy kutatást a coach képzésekről. Érdemes elolvasnod itt. A kutatás során pontosabb információt kaptam én is, mik azok a módszerek, amiktől jó egy képzés. Ezért ezen a képzésen 70 százalék a gyakorlás. Tanulhattok egymással, megmutatom, én hogyan csinálom, és lesznek olyan helyzetek is, ahol a másik résztvevő coacholását figyelheted meg.

Abból, amit én tudok, megtapasztaltam, a lehető legtöbb tudást fogod megkapni. Sokszor hallom, hogy a coach nem ad tanácsot, a tanácsadó nem coachol. Valóban, a coachingban nem lehet tanácsot adni. Habár szerintem információt, olyan tudást, amiről nem tudod eddig, a coaching során is adhatunk. De az én módszertanomban a coachingot és tanácsadást nem vegyítem, hanem egymásra építem. Amikor valaki keresi az útját, akkor a coaching a legjobb módszer. De amikor a konkrét lépésekre kerül a sor, akkor van helye a tanácsadásnak, önéletrajzírásnak, interjú felkészítésnek.  Meggyőződésem, hogy nem lehet jó önéletrajzot írni önismeret és pontos célok nélkül.

Coaching vagy tanácsadás

A karrier-tanácsadó képzés is a karrier coaching és karrier-tanácsadás egymásra épülésén alapszik. A képzés első részében azt tanulhatjátok meg, hogyan fedezze fel a kliens az értékeid, milyen álmai céljai vannak, és milyen akciótervet tud hozzá létrehozni. A második részben pedig azt, hogyan érheti el a céljait. Milyen a hatékony önéletrajz, miket kérdezzen, hogyan viselkedjen az interjún.

Ami rajtam múlik, azt megteszem. Rengeteg módszert, technikát adok át. Hozzájutsz egy kézikönvhöz, amit bármikor használhatsz. A legjobban azt szeretem ezeken a képzéseken, hogy nem csak tőlem tanulhatsz. Én is sokat tanulok minden képzésemen a résztvevőktől. Ez persze munkát is ad nekem, mert képzésről, képzésre újra átalakítom az anyagot. A coaching, tanácsadás egy élethosszig való tanulás. A volt hallgatóimnak csináltam egy klubot, ahol rendszeresen osztok meg új módszereket, és alkalom van egymással találkozni.

Karrier coachképzés

Kiket várok?

Ezen a képzésen nem szükséges, hogy mély tudásod legyen bármelyik területen. A fontos az, hogy komoly elszántság legyen benned arra, hogy másokat támogass, és fejlődj.   A képzésen eszközöket kapsz arra, hogyan fedezd fel a kliens erősségeit, támogasd az álmait, és milyen praktikus eszközökkel tudod segíteni az új munka, hívatás megtalálásában.

A 60 óra alatt rengeteg gyakorlattal, saját élménnyel találkozhatsz. Átadom neked az összes tudásom, és gyakorlatom. Az eszközöket egy közös mappában mindig megtalálhatod, és használhatod.

Az eddigi csoportokból sok ember lett sikeres tanácsadó. Nem biztos, és nem is kell, hogy csak az én eszközeimet használják. A csoportokban egymástól is rengeteget tanulunk. Azt támogatom, hogy mindenki folyamatosan tanuljon, fejlődjön a kurzus után is.

Nem mindenki tudja rászánni a hétvégéit egy képzésre. Vannak akik kötetlenül dolgoznak, vagy kisgyerekük van, aki már óvodába jár, és napközben is ráér. Azért indítok egy szerda hétközbapi képzést is, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő időpontot.

Már csak 2 hely van a karrier-tanácsadó, coach képzésen.

.