119997293625566
Karrier coachképzés
Kik jönnek a karrier-tanácsadó, karriercoach képzésemre?
2021-10-28
Fogadalmak helyett tervezz!
2022-01-17
Összes

Ne csak tanulj, csináld is.

Meglepő lehet, hogy arról írok, hogy ne tanulj.  Nekem tényleg mániám, hogy mindig, mindenki tanuljon. Legyen az nyelv, vagy önismeret, vagy informatika, a tanulás ma mindennél fontosabb, és sohasem tudjuk befejezni.Mégis van, amikor káros tud lenni.

Az utóbbi két hónapban több kurzuson is részt vettem, leginkább vállalkozásfejlesztési témában. Hogyan legyen több ügyfelem, hogyan csináljak profi videót, milyen tartalommarketinget érdemes készíteni. Mindegyik nagyon hasznos, és jó volt. De egyszer csak azt vettem észre, hogy már egy halom videót megnéztem, rengeteg letöltött anyagom van, csak éppen nem csináltam semmit valójában.Rengeteget tanultam a videózásról, csak éppen nem csináltam videót. Sokat olvastam a tartalom készítésről, de egyre kevesebbet írtam.

Elgondolkodtam azon, hogy vajon miért van ez. Arra jöttem rá, hogy miközben tanultam, egy kicsit el is bizonytalanodtam, hogy elég jól tudom-e? Lehet, hogy nem is fogok jó videókat csinálni? Jó cikkeket írni? Annak ellenére éreztem ezt, hogy már jó régen írok cikkeket, és jó néhány videót is készítettem. Azt is gondolom, hogy az egyik legjobb módja a halogatásnak. Persze, csinálok majd videókat, de először még ezt a kurzust megcsinálom. Írok emaileket, de először elolvasom azt az anyagot.

Ne érts félre, tanulni jó, tanulni fontos.

De nem szabad megengedni, hogy akadályozzon. Nem egyszer találkoztam ügyfelekkel, akik még nem kezdték el csinálni azt, amit szerettek, mert előtte még ezt, meg azt megtanulja. Az én saját szakmám a coaching, tréning különösen alkalmas arra, hogy soha ne érezzük magunkat késznek. Még ezt is meg kéne tanulni, még azt is.  Lehet, hogy inkább egyetemi képzésre mennék, vagy találtam egy jó angol nyelvű kurzust. Saját karrier-tanácsadó képzésemnél is látom, hogy nehéz elkezdeni. Volt olyan kliensem, aki már a negyedik képzésén vett részt, de még mindig nem indult el.

Van egy rossz hírem, sose fogsz eleget tudni. Én sem tudok eleget. Mindig lehet több és több tudás.

De biztos vagyok abban, hogy bőven eleget tudsz ahhoz, hogy elindulj. Hibázni fogsz? Igen, lehet. Tévedhetsz? Előfordul. Ha nem kezded el, valóban nem hibázhatsz, de sikereid sem lesznek. Sok helyen lehet olvasni, hogy a kész jobb, mint a tökéletes. Ha arra vársz, hogy tökéletes legyél, akkor soha nem tudod meg, mire is vagy képes.

Tanulj, de ne engedd meg, hogy ez meggátoljon téged a valódi tettekben.

Ha nem tudod, mit tanuljál, és hogyan használd a már megszerzett ismereteidet, akkor várlak egyéni konzultációmra szeretettel.

Ha szeretnél másokkal együtt gondolkodni a jövődön, lehetőségeiden, lépj be a facebook csoportba, ahol aktuális infomációkat kaphatsz, és válaszolok a kérdéseidre.

.