119997293625566
coachképzés
Hogyan találd meg a számodra legjobb coachképzést?
2021-09-30
Karrier coachképzés
Kik jönnek a karrier-tanácsadó, karriercoach képzésemre?
2021-10-28
Összes

Úristen, beteg vagyok!!!

karrier coach

Két hétig beteg voltam. Ne gondoljatok valami komolyra, csak egy nehezebb megfázás. De a betegség volt a könnyebb része. A nehezebb az, hogy megengedjem, vagy tudomásul vegyem, hogy nem tudok dolgozni. Karrier-tanácsadáson gyakori téma, hogy az ügyfeleim akkor is dolgoznak, amikor betegek. Mi ennek az eredménye? Súlyosabb betegség, komoly kiégés, szövödmények.

karrier-tanácsadás

Vállalkozóként ráadásul csak akkor keresek pénzt, amikor dolgozok. Tehát, ha beteg vagyok, vagy szabadságra megyek, akkor komoly veszteség iér. De alkalmazottként is komoly pénzügyi veszteség egy betegség. Elég nehezen vettem tudomásul, hogy nincs más választásom, mint kényszerszünetet tartani.  Nem volt könnyű. Mikor végiggondoltam, mit is éreztem a betegségem elején, rájöttem, hogy tökéletesen átmentem a gyász 5 fázisán. Gondolom, ez elég durvának hangzik. Mi köze a gyásznak egy sima megfázáshoz? Magam is meglepődtem, hogy ez is lehet egy bizonyos fokú gyász.

Tagadás

Az első reakcióm a tagadás volt. Ugyan már nem is vagyok annyira beteg.  Attól, hogy nem vagyok jól, még dolgozhatok online. Jó, este beveszek egy aszpirint, és reggelre minden rendben lesz. Nehéz volt elhinni, hogy nem, nem vagyok egészséges, muszáj megadnom magam.

Düh

Amikor már nem tudtam tagadni, betegségemet, nagyon dühös lettem. Nem lehet igaz, hogy ne dolgozzak. Miért kell írnom az ügyfeleknek. Biztos haragudni fognak.  MI a fenének fekszem itt és nem csinálok semmit. Biztos csak lusta vagyok. És így tovább.

Alkudozás

Na jó, beteg vagyok, de azért nem annyira. Alkudjunk meg 3 napban. Annyit még megengedhetek magamnak. Ja, még mindig nem vagyok jól. Értem én, egy hétig végül is mindenki lehet beteg. De aztán még a második hét elején is vacakul voltam, úgyhogy az alkudozás sem jött be.

Depresszió

Úristen, de akkor mi lesz velem? Most van vége a világnak. Most már soha nem gyógyulok meg. Tönkre fogok menni. Megharagudnak a lemondott ügyfelek. És így tovább, és így tovább. Rosszkedvű lettem, szorongtam, szinte depressziósnak éreztem magam.

Elfogadás

De nem volt mit tenni. El kellett fogadnom, hogy nem dolgozok, nem keresek pénzt. Fekszek, pihenek, iszogatom a teámat. Hagyok időt a gyógyulásnak. Megfogadom a tanácsokat, hogy csak akkor gyógyulok meg, és tudok hatékonyan, sikeresen dolgozni, ha rendesen kifekszem a betegségemet. Természetesen nem volt annyira súlyos, mint ahogy leírtam. De sokszor a betegségen kívül is komolyan ártunk magunknak, ha nem figyelünk az érzéseinkre is. A tagadás nem fog segíteni. De ha a gondolatainkat összevetjük a valósággal, megnézzük, mennyire igaz, akkor nem csak a lelkünknek, hanem a testünknek is jót teszünk.

Karrier-tanácsadóként sokszor kell szinte engedélyt adnom, hogy leállhatsz, nem dől össze a világ. Néhány embernek nagyon nehéz azt is elhinni, hogy nem nélkülözhetetlen. Nehéz elfogadni, nehéz megmondani. De jobb két hétig megfázva lenni, mint egy komoly betegségre várni, hogy megálljunk.

Tudom, néha könnyebb hősnek lenni. De ma a Covid miatt még hangsúlyosabb, hogy aki beteg ne dolgozzék.

 

Ha szeretnél váltani, és végig gondolni most, hogy mi lesz a jövőd, most online tanácsadással várlak.  Nagy szakértelemmel és 20 éves szakmai tapasztalattal várlak egyéni konzultációmra szeretettel.

.