119997293625566
karrier-tanácsadás
Ingyen munka sosem jó? Vagy mégis?
2022-03-25
karrier coach
Öndicséret büdös? Mit kezdjünk az erősségeinkkel?
2022-05-13
Összes

Milyen munkát lehet szeretni?

Tegnap elmentünk matracot választani. Elég kalandos út volt. Valahol Kőbánya legmélyén egy gyártelepen volt a bemutatóterem. Nagy meglepetésünkre, a lepukkant környezet közepén egy modern épületben találtuk meg a nagyon jól felszerelt, tágas, teljesen üres üzletet.

Egy 40-es eladó jött elénk. Alaposan kikérdezett, milyen matracot szeretnénk, milyen célra, hogyan. Majd hat különböző matracot is kihozott, kipróbáltatott. Feküdjünk rá, próbáljuk ki. Lelkesen magyarázta a sűrűséget, tulajdonságokat, gyártási jellemzőket. Boldogan kiválasztottuk a nekünk legjobbat. Avval az érzéssel jöttem el, hogy ez az ember mennyire szereti a munkáját. mennyire boldogan mesél a matracoktól. Pedig sokan gondolnák, hogy a világvégén ágyakkal foglalkozni, nem lehet egy nagy élmény.

Nagyon érdekes, mennyiszer hallom, hogy jajj szegény, ezt kell csinálnia? Az egyik meglepetésem az volt, mikor valaki azt mondta, hogy a könyvelők nem kerülnek flowba. HOGY MI VAN? Több könyvelőt is ismerek, aki imád könyvelni.

Dolgoztam pár évig egy gyárban, mint HR vezető. Rengeteg betanított munkás dolgozott ott, nagyon egyszerű, és nem könnyű munkát végezve. Ha belegondoltam, bevallom, én fél nap alatt rohantam volna el sírva, bevallom. Miközben ezek az emberek úgy tudtak beszélni a munkájukról, mint értékteremtő, jó munka.

Amikor a klienseimmel dolgozok, tesztekkel, és sokféle eszközzel igyekszünk kideríteni, milyen munka illik hozzá. Milyen erősségei, és igényei vannak. Az én erősségem a kommunikáció, támogatás. Viszont sajnos a precizitás nem annyira tökéletes. Nekem természetesen nagyon rossz munkának tünik pl. a könyvelés, vagy akár a programozás. De pl. mérnök kollegáim mindig mondták, hogy bírom ki, hogy folyton megzavarnak, csörög a telefonom, stb.

Az a tapasztalatom, hogy szinte minden munkánál találunk olyan embert, aki szereti, és olyat is, aki menekülne tőle. Az is lehet, hogy nem az egész munkát szereted, de van olyan része, amiről azt gondolod, hogy hosszabb távon is csinálnád.

Én elég későn végeztem el az egyetemet. A fiatalkori munkáimban sok minden található. Voltam építőipari technikus (na ezt nem szerettem), pincér – ezt meg nagyon, művelődésszervező, ezt imádtam. Ma coach és tréner vagyok, amit szintén nagyon szeretek, és büszke vagyok rá, hogy eljutottam oda, ahol élvezem a munkám. De nem árulok zsákbamacskát. Ehhez kellett sok-sok év, és sok munka.

Kíváncsi vagyok, te melyik feladatodat szeretted a legjobban? És melyiket utáltad?

Volt-e olyan munka, amiről más azt gondolná, hogy ez egy nemszeretem munka, de te mégis szerettél belőle valamit?

Keresed az utad, szeretnéd a legjobb munkát megtalálni, de jól jönne egy kis segítség?  Nagy szakértelemmel és 20 éves szakmai tapasztalattal várlak egyéni konzultációmra szeretettel.

Ha tetszett a cikk, lájkold, vagy oszd meg.

Ha szívesen beszélgetnél hasonló helyzetben levő emberekkel, lépj be Facebook csoportomba.

Szeretnél te is segíteni az útkeresőknek? Ha új karriert, új utakat keresel, gyere el a most induló karrier-tanácsadó képzésemre. 

.