119997293625566
Kurtán Klára karrier-tanácsadó
A legnagyobb hibák az önéletrajzban – Kurtán Klára karrier-tanácsa
2017-06-24
karrier, karrier coaching
Mire jó egy rossznak tünő munka
2017-07-09
Összes
karrier coaching nyáron

Akkor ideje, hogy felkészülj az álláskeresésre

Most már itt van a nyár. Meleg van, süt  a nap, mindenki készül a nyaralásra. Mindenki mosolyog, mert ugye a nyár az szép, meg jó, meg csodálatos.

Sajnos nincs mindegyikünknek lehetősége, hogy ilyen gyönyörű helyen dolgozhasson. De nagyobb baj az, ha nem vagy a helyeden, rosszul érzed magad a bőrödben, a munkahelyeden, és csak nézed mások boldogságát. Nagyon nehéz, amikor minden arra mutat, hogy boldognak kéne lenned, de te mégsem vagy az.

Érdemes ilyenkor elgondolkodni, min is kéne változtatni, hogy jobban érezd magad. Első pont, hogy ne szégyelld magad az érzéseidért. Ahhoz is jogod van, hogy néha rossz gondolataid, érzéseid legyenek. Hidd el, mindenkinek vannak, még azoknak is, akik a Facebookon csupa boldog, mosolygós képet raknak ki magukról.

Az igazán fontos az, hogy ne ragadj bele az önsajnálatba. Tehetsz ellene, tegyél ellene.

Sokunkban él az a téveszme, hogy a nyár az holtszezon, nem érdemes semmibe belekezdeni, főleg nem az álláskeresésbe. Úgyis mindenki szabadságon van. Ez nem igaz. Ha csak kiszámolod, hogy a legtöbb munkahelyen nem tud mindenki elmenni 2-3 hétre nyaralni, akkor belátható, hogy nyáron sem áll le az élet.  Sőt, meglepő módon, ilyenkor nyár elején a legtöbb az álláshirdetés.

Ez jó hír neked, mert amíg legtöbben leállnak a tervezéssel, tettekkel, te pont most felkészülhetsz a céltudatos álláskeresésnek. Kisebb lesz a konkurencia, nagyobbak az esélyeid.

Készülj fel!

Ez a nyár esélyt ad neked, hogy felkészülj. Ne ülj le, és nyalogasd a sebeidet, inkább nézz előre.

A legfontosabb, hogy készíts megalapozott terveket. Ennek első lépése, hogy kiderítsd magadban, mik az erősségeid, miben vagy a legjobb. A magyar kultúrában sajnos nem divat saját magunk dicsérete. Inkább azt vesszük észre mik a hibáink, hiányosságaink.

Amikor hozzám eljön valaki karrier coachingra vagy tanácsadásra, vagy részt vesz a tréningemen, a legfontosabb rész mindig a jó tulajdonságok összegyűjtése. Tudom, ez nem könnyű sokaknak. De tudod mit? Nem kell egyedül csinálni.

A tréningjeimen mindig van egy játék. Amikor még alig ismerik egymást, épp csak bemutatkoztak, akkor kell egymásról szépeket mondani.
Mindenki megdöbben, mennyi erősséget tud egy másik ember mondani, már a megismerkedés után pár perccel.

Te is meg tudod ezt tenni. Kérjél meg néhány embert, mondja el, miért szeret és tisztel téged. Lehet barátnő, férj, akár gyerek is. Vagy olyan kolléga, akiben megbízol.
Hidd el nekik, amit mondanak. Ha összegyűjtöttél 5-10 erősséget, keress példákat rá a szakmai pályafutásodban. Ha álláshirdetéseket nézegetsz, arra koncentrálj, mit szeretsz, miben voltál sikeres, miért dicsértek meg utoljára.

Nyár van, lehet, hogy a munkahelyeden is kevesebb a munka. Lehet olyan idő, amikor ugyan nem dolgozol, de nem is utaztál el. Ha van lehetőséged, ülj ki a szabadba egy füzettel, és csak írd és írd, hogy miben vagy jó, miben voltál sikeres, mikor érezted jól magad a munkádban?

Ha ügyes vagy, lesz egy gyönyörű, előremutató listád, amiből el tudsz indulni.

Csak ezután érdemes elkezdened az önéletrajzodat írni. Ezzel a háttérrel sokkal meggyőzőbb leszel.

Készülj fel!

Itt az ideje felkészülni. Az a jó hírem, hogy most hagyhatsz magadnak időt, de el is tudsz indulni a céljaid felé.

Sokszor könnyebb másokkal együtt dolgozni, és inspirációt, lendületet kapni.

Ezért szervezek egy nyári workshopot, ahol mindezt közösen tudjuk meglépni, és el is tudsz indulni a kijelölt úton.

A workshop Rólad szól. Nem általános jó tanácsokat kapsz, hanem személyre szólóan, csak a te életedről, te céljaidról szól. Személyre szabott akciótervet kapsz, ahol meghatározzuk, mit csinálj holnap, egy hét múlva, egy hónap múlva.

A karrier tervező workshopon

konkrét, azonnal hasznosítható tudást kapsz magadról, az állásokról, önéletrajzról, és interjúról.  Garantálom, hogy a tréning után, ha dolgozol érte, hamarosan be fognak hívni interjúra, és elnyered álmaid állását. Ebben támogatlak mint karrier-tanácsadó, karrier coach

Ha érdekel a lehetőség, itt találsz róla bővebb leírást.

Karriertervező workshop

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük